Vochtbestrijding, de aanpak tegen vocht

Bookmark and Share

Er is vastgesteld dat u vochtproblemen ondervindt in uw woning of bedrijfspand. Om schade aan gezondheid, inboedel en gebouw te voorkomen of te beperken dient kortdaad te worden opgetreden.

Via deze website vraagt u in enkele eenvoudige stappen meerdere offertes aan bij verschillende specialisten op het gebied van vochtbestrijding.

Het herkennen van vochtproblemen

Vaak merkt u het al als u bij een pand naar binnenloopt. Een kenmerkende 'vochtlucht'. De muffe lucht is slechts een van vele aanwijzingen die kunnen duiden op vochtproblemen. Voorbeelden van andere kenmerken zijn:

  • Loslatend stucwerk
  • Beslagen ramen
  • Rottend houtwerk
  • Schimmel op het behang of stucwerk
  • Natte plekken in de muur of plafond
  • Zoutuitslag (witte pluisjes op de muur)
  • Ongedierte (pissebedden en zilvervisjes)

De diagnose laten stellen

Wellicht herkent u een enkele kenmerken maar al te goed. Om vast te kunnen stellen waar het vocht vandaan komt is het verstandig om een specialist in de arm te nemen. Een helder plan van aanpak geeft stapsgewijs aan hoe de bron van het probleem aan te pakken en hoe de schade aan het pand op te lossen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat schimmels het pand met u delen en dat sporen van deze schimmels nadelige effecten kunnen hebben op de gezondheid. Nazorg is dus erg belangrijk.

Vochtbestrijding door de specialist

Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor een of meerdere methoden van vochtbestrijding.

Impregneren / Hydrofoberen

Impregneren, in vaktermen ook wel hydrofoberen genoemd, is de meest ingezette methode van vochtbestrijding om doorslaand vocht tegen te gaan. Impregneren is het aanbrengen van een hydrofoberend middel op de gevel. Uw muren zijn hiermee beschermd tegen weersinvloeden die doorslaand vocht veroorzaken.

Meer over: Impregneren / hydrofoberen

Injecteren

Heeft last van optrekkend vocht, dan kunt u uw muren laten injecteren. Dit houdt in dat uw muren worden geïnjecteerd met een speciale vloeistof of pasta. Na uitharding heeft zich een waterdichte laag gevormd.

Meer over: Injecteren

Kelderafdichting

Kelders zijn ruimtes waar vochtproblemen veel voorkomen. In de meeste gevallen is het probleem dat de kelder niet waterdicht is. Afdichting is een vochtbestrijdingsmethode die veel vochtspecialisten gebruiken om de kelder weer waterdicht te maken.

Meer over: Kelderafdichting

Schimmel bestrijden

Schimmel is een vervelend en ongezond gevolg van vocht in huis. In veel gevallen is het te voorkomen en in bijna alle gevallen op te lossen. Hoe langer het probleem voortduurt, hoe ingrijpender de gevolgen.

Meer over: Schimmel bestrijden

Ventilatie

Ventileren zorgt voor frisse lucht en voldoende zuurstof. Dit kan op een natuurlijke manier, of door middel van een mechanisch ventilatiesysteem. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam en gezond leefklimaat.

Meer over: Ventilatie

Direct offertes aanvragen

Vul het formulier in en ontvang direct meerdere offertes van verschillende bedrijven. Het aanvragen van offertes via deze website is kosteloos en geheel vrijblijvend.Lees verder:
> Hydrofoberen
> Impregneren
> Schimmel bestrijden
> Kelderafdichting
> Injecteren
> Ventilatie