Impregneren van gevels en muren

Bookmark and Share

Impregneren zorgt ervoor dat er geen vochtdoorslag plaatsvindt op een gevel. De buitenmuren van woningen zijn vaak gemaakt van poreuze materialen. Dit veroorzaakt dat water makkelijk binnendringt in de buitenmuren door neerslaand vocht. Vocht is een van de grootste vijanden van uw gevel. Als vocht in de gevel trekt, kan dit ernstige schade veroorzaken. De beste oplossing hiervoor is het impregneren van de gevel om uw woning te beschermen tegen vocht.

Muren waterafstotend maken

Het waterafstotend maken van muren kan eenvoudig met een impregneermiddel. Muren die zijn geïmpregneerd beschikken over een waterafstotende laag in en op de steen. Door deze laag zal de gevel geen grond of regenwater meer opnemen. Ook spoelen zouten, kalken en andere bedreigingen met het water mee de gevel af. Bij impregnatie wordt de gevel eerst hersteld en vervolgens wordt de deklaag aangebracht. Bij muren die veel blootgesteld staan aan weersinvloeden kan het raadzaam zijn om deze periodiek te impregneren. Eens in de 10 of 15 jaar moet de hele gevel opnieuw geïmpregneerd worden.

Voorkomen van problemen

Dankzij het impregneren van een gevel worden diverse problemen voorkomen, zo helpt het impregneren bij het voorkomen van:

  • Vorstschade aan de gevel
  • Witte zoutuitslag op de gevel
  • Verhoogde isolatiewaarde van de gevel tot wel 7%
  • Behoudt van voegwerk en stenen
  • Schimmeloverlast binnenshuis (door het doorslaan van vocht)
  • Schimmel- en algengroei op de gevel

Het is dus van groot belang om een gevel te impregneren. De muren kunnen dat geen water meer opnemen, maak kunnen nog wel ademen.

Werkwijze professioneel impregneren

Het heeft alleen zin om uw gevel te impregneren als die in goede staat verkeerd. Laat uw muren eerst goed controleren of het voegwerk nog in orde is. Zo nodig dient u eerst de beschadigde voegen te hervoegen. Ook barsten en scheuren moeten eerst worden hersteld. Als dit allemaal in orde is dan wordt de gevel eerst gereinigd. Indien nodig worden kozijnen, ramen en deuren afgeplakt met folie. Als de te behandelen oppervlaktes droog, schoon en stofvrij zijn, kan begonnen worden met impregneren. De impregneer wordt onder lage druk vloeibaar van boven naar beneden aangebracht. Vervolgens dit geheel laten verharden in de gewenste steensoort met de juiste eigenschappen. Impregneervloeistoffen zijn vaak transparant zodat uw muur niet veranderd qua kleur of structuur na gebruik.

Impregneren zelf doen of met hulp

Een handige klusjesman kan zelf zijn gevel impregneren. Het aanschaffen van een goed impregneermiddel kunt u het beste doen bij een speciaalzaak. Laat u alvorens adviseren over het vloeistof dat u meeneemt. Wenst u liever de hulp van een specialist vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Direct offertes ontvangen

Via deze website vraagt u op eenvoudige wijze meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven die professioneel impregneren. Het aanvragen is kosteloos en geheel vrijblijvend.Lees meer:
> Hydrofoberen
> Impregneren
> Schimmel bestrijden
> Kelderafdichting
> Injecteren
> Ventilatie