Injecteren tegen vocht

Bookmark and Share

Het injecteren van wanden en muren is een vochtbestrijdingsmethode tegen optrekkend vocht. De gevel wordt daarbij voorzien van een patroon van vloeistofinjecties. Na het injecteren is de binnenmuur beschermt tegen optrekkend vocht en blijft deze droog. Vraag via deze website eenvoudig offertes aan bij verschillende vochtbestrijdingsbedrijven.

Het nut van injecteren

Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Vochtproblemen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, de energiekosten en de woning zelf. Injecteren is een effectieve en veelgebruikte manier om dit tegen te gaan.

Werkwijze

De methode van injecteren verschilt per situatie. De vakman weet precies wat in uw situatie de beste keuze is. Daarbij kan de binnenmuur of buitenmuur geïnjecteerd worden, maar ze kunnen ook allebei behandeld worden.

Op verspringende afstanden worden gaten schuin naar beneden in de muur geboord. Het stof wat in de gaten achterblijft wordt weggezogen. Vervolgens worden er trechters in de gaten geplaatst, waardoor de injecteringsvloeistof in de muur wordt aangebracht.

De injecteringsvloeistof heeft een afdichtende en hydrofoberende werking. In eerste instantie is het vloeibaar. Eenmaal in de muur aangebracht, zuigt het zich een horizontale weg door de muur. Vervolgens droogt het op naar een gel, alvorens het helemaal uithardt. Uiteindelijk vormt dit door de gehele muur een horizontale vochtwerking.

De boorgaten moeten netjes dicht worden gepleisterd. Het duurt meestal enkele weken voordat de injectievloeistof zijn volledige capaciteit bereikt. Soms moeten muren meer dan eens behandeld worden om het gewenste effect te bereiken. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de muren en de externe omstandigheden.

De voordelen van injecteren

Het grootste voordeel van injecteren is dat er in de meeste gevallen geen hak of breekwerk bij te pas komt. De muren blijven vrijwel geheel intact. Injecteren is over het algemeen een snelle en eenvoudige methode waar u weinig overlast aan ondervindt. De werking van injecteren gaat net als impregneren gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

De kosten van injecteren

Er zijn verschillende methoden om gevels te injecteren. Dit verschilt per situatie, maar soms ook per vochtweringsbedrijf. Het ene injectiemateriaal zal duurder zijn dan het andere. Bent u benieuwd naar de kosten voor het injecteren van uw muur of gevel, dan kunt u offertes aanvragen. Een specialist kan u meer vertellen over de meest geschikte methodes en materialen.

Wanneer injecteren niet werkt

Injecteren werkt niet in iedere situatie, of op iedere manier. Heeft u bijvoorbeeld last van optrekkend vocht in een natuurstenen muur, dan werkt het vocht zich alleen door de mortel en het cement een weg naar boven. Het injecteren moet dus alleen in de voegen gebeuren.

Daarnaast is injecteren bedoeld voor problemen met verticaal werkend vocht (optrekkend vocht). Om de gevel tegen horizontaal werkend vocht (zoals slagregen) te beschermen, kunt u de gevel beter laten impregneren. Laat altijd een expert de situatie beoordelen.

Direct offertes vergelijken

Via deze website vraagt u op eenvoudige wijze in 1 keer meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Het aanvragen van offertes via deze site is vrijblijvend en geheel kosteloos.Lees meer:
> Hydrofoberen
> Impregneren
> Schimmel bestrijden
> Kelderafdichting
> Injecteren
> Ventilatie