Kelderafdichting

Bookmark and Share

Een lekke, vochtige kelder kan door middel van kelderafdichting weer leefbaar worden gemaakt. Om de kelder waterdicht te maken is het belangrijk dat een deskundige de oorzaak vaststelt. Dit kunnen onder andere de volgende zijn:

1. Het grondwaterpeil is verhoogd, of op een andere manier veranderd.
2. Door ouderdom zijn keldermuren en/of keldervloer poreus en lek geworden.
3. Er is sprake van een constructiefout.

Offertes vergelijken? Via deze website vraagt u in 1 keer offertes aan bij verschillende bedrijven voor kelderafdichting.

Oplossingen kelderafdichting

Om de kelder droog te maken moet het kelderwater afgevoerd worden—of beter nog—de kelder geheel waterdicht worden gemaakt. Er zijn verschillende kelderafdichting technieken, waaronder:

Bekuiping

Bekuiping maakt de kelder volledig waterdicht. Er zijn twee varianten: binnenbekuiping en buitenbekuiping.

Binnenbekuiping houdt de binnenmuren en vloer van de kelder droog. Er komt een waterwerende laag op. Water kan via de buitenzijde echter nog steeds de muren en vloer in trekken. Kan het door binnenbekuiping de kelder niet meer in, dan loopt u het risico dat het water als optrekkend vocht de bovenliggende verdiepingen indringt.

Buitenbekuiping is daarom effectiever. De buitenzijde van de keldermuren wordt waterdicht gemaakt. In de praktijk is dit helaas niet altijd mogelijk: alleen bij vrijstaande huizen kan de kelder aan alle kanten bereikt worden, waarna het vaak nog een behoorlijke operatie blijkt.

Betonreparatie

Voordat kelderafdichting uitgevoerd wordt kan het nodig zijn aanwezige beschadigingen te repareren voordat de bekuiping wordt geplaatst.

Injecteren

Meer informatie over deze kelderafdichting techniek leest u hier.

Drainagesysteem

Een drainagesysteem voert overtollig water af naar het riool. Niet alle vochtproblemen worden met een drainagesysteem opgelost: optrekkend vocht kan nog steeds de muren indringen.

Een drainagesysteem kan niet overal worden aangebracht. Het afvoeren van (regen)water kan de waterstand in de omgeving van de kelder namelijk beïnvloeden. Zo kan de grond verzakkingen gaan vertonen. Uw woning en dat van uw buren lopen dan scheuren en andere schade op.

Nieuwe vloerplaat

Keldervloeren staan onder invloed van veroudering en de druk van stijgend grondwater. Is de keldervloer lek of broos, dan kan het aanbrengen van een nieuwe vloerplaat uitkomst bieden.

Let wel, alleen de vloer waterdicht maken lost niet alle problemen van een vochtige kelder op. Stijgend grondwater zal nog steeds als optrekkend vocht een weg door de muren zoeken. Vraag daarom uw vochtwering specialist om advies.

Voordelen kelderafdichting

  • Een droge ruimte. Geen lelijke vochtplekken of kringen, schadelijke schimmels en vieze luchtjes.
  • Geen optrekkend vocht naar bovenliggende verdiepingen.
  • In combinatie met voldoende ventilatie en licht een volwaardig woonvertrek.
  • Waardeverhogend door extra leefruimte.

Bedrijven vergelijken

Ontvang direct offertes van verschillende bedrijven. Offertes aanvragen via deze website is eenvoudig, vrijblijvend en geheel kosteloos. U ontvangt offertes per E-mail zodat u de aanbiedingen rustig kunt vergelijken.Lees meer:
> Hydrofoberen
> Impregneren
> Schimmel bestrijden
> Kelderafdichting
> Injecteren
> Ventilatie