Schimmel bestrijden uitbesteden aan de specialist

Bookmark and Share

Schimmel wordt veroorzaakt door vocht en/of slechte ventilatie. Een vochtige woning is niet alleen vervelend, maar ook nog eens heel ongezond. Bovendien ziet schimmel er niet fris uit. Het is dus belangrijk om de productie van vocht te beperken. Mochten er toch schimmels in bijvoorbeeld de douche verschijnen, dan kunt u die zelf heel gemakkelijk verwijderen. Een feit is dat u allereerst de oorzaak van het vochtprobleem moet aanpakken, anders zal de schimmel in huis zo goed als zeker weer terug komen.

In 1 keer meerdere offertes ontvangen? Via deze website vraagt u op eenvoudige wijze offertes aan bij verschillende bedrijven voor schimmelbestrijding.

Schimmeldodende middelen

Zit er schimmel in uw huis, dan kunt u deze verwijderen met schimmelbestrijdende reinigingsmiddelen. Deze zijn niet milieuvriendelijk, dus probeer het eerst met gewone reinigingsmiddelen. Probeer eens met een warme soda-oplossing, daarna naspoelen met schoon water. Een andere mogelijkheid is een oplossing van water en azijn of een alcoholoplossing van 60 tot 70 procent. Hardnekkige vlekken kunt u behandelen met een bleekmiddel. Met eens spons dept u de schimmelplekken. U laat het gewoon opdrogen en de schimmel verwijderd vanzelf. Als na een dag de schimmel nog niet helemaal weg is, kunt u de behandeling nogmaals uitvoeren. Als de vlekken weg zijn, kunt u het plafond en de wanden eventueel overschilderen met een speciale anti-schimmelverf.

Schimmels bestrijden

Alleen gezonde mensen mogen schimmel bestrijden. Personen met ademhalingsproblemen en zwangere vrouwen mogen dit om gezondheidsredenen niet doen. Draag beschermende handschoenen en eventueel een gezichtsmasker ter bescherming tegen de schimmelsporen. Poreuze materialen waarop zich schimmel bevindt moeten worden verwijderd. Wees niet te zuinig met het bepalen van de grootte voor het verwijderen. Bij gipsplaten wordt aangeraden een omtrek van minimaal 15 cm rond de plek te vervangen. Materialen zoals hout en beton zijn niet altijd geschikt om schoon te maken, raadpleeg hiervoor een specialist. Schimmelsporen op vloerkleden kunt u het beste weg doen. Meubels zijn eventueel te reinigen met een stofzuiger met HEPA filter. Daarna kun je de plek behandelen met een schimmeldodend middel. Let op, gebruik nooit een droge borstel bij het reinigen of bij het behandelen. Schimmeldeeltjes kunnen dan in de lucht terecht komen en zich hierdoor weer verplaatsen.

Schimmels bestrijden

Schimmels bestrijden is een specialisme. Het bestrijden van schimmel kan in ernstige gevallen het beste gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf. Zo'n bedrijf is in bezit ben een effectief bestrijdingsmiddel en heeft de benodigde diploma's en certificaten. Er zijn bedrijven die werken met een stappenplan om schimmels te bestrijden. Deze bestaat vaak uit:

  1. Een nauwkeurige inspectie door een gediplomeerde inspecteur, die op basis van waarnemingen, foto's en de juiste apparatuur u een duidelijk beeld geeft van de besmetting of schade.
  2. Het verwijderen van aangetaste besmette houten delen, besmette grond en afvalmateriaal onder de grond is een zorgvuldige bezigheid.
  3. Het behandelen van besmette muren, grond en overige houten delen is alleen toegestaan met door de overheid toegestane goedgekeurde middelen voorzien van een toelatingsnummer.
  4. Na de behandeling worden beschadigde materialen gerenoveerd.
  5. De bodem wordt geïsoleerd met het systeem "Isodro kruipruimte isolatie chips". Dit systeem zorgt voor: een droge vloer, vermindering van vocht in de kruipruimte, warmtebesparing en een aangenamer woon- en leefklimaat.

Voor het verwijderen en bestrijden van schimmels kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.Lees meer:
> Hydrofoberen
> Impregneren
> Schimmel bestrijden
> Kelderafdichting
> Injecteren
> Ventilatie