Optrekkend vocht behandelen en bestrijden

Bookmark and Share

Muffe lucht, plekken op de muren en zelfs beschadigingen aan de woning kunnen de gevolgen zijn van optrekkend vocht. Omdat dit een complex probleem is, vraagt het om een specialistische aanpak. Via deze website vraag u op eenvoudige wijze offertes aan bij verschillende bedrijven die u verder kunnen helpen.

Oorzaken

Oorzaken van optrekkend vocht komt voornamelijk doordat het grondwater stijgt. Op een bepaald moment bereikt het de onderkant van uw huis. Vooral oude metselwerken zijn erg kwetsbaar, omdat er een slechte vochtscherm aanwezig is. Bij oudere huizen is er meestal roofing gebruikt tegen het vocht, maar na een aantal jaar versterft de roofing en kan het vocht er weer doorheen. Via scheurtjes in het beton van de kelder kan door het vocht ook in de rest van uw huis ontstaan. Het vocht trekt dan via de muren omhoog het huis in.

Problemen en gevolgen

De problemen uiten zich met vochtplekken, rottende balken en houten vloeren die bol komen te staan. Dit komt omdat het water wordt opgenomen in de muren en vervolgens naar boven wordt getrokken. Alle muren die in contact staan met de grond kunnen in dit geval problemen krijgen. Het is ook niet uitgesloten dat de balklaag bereikt wordt. Dit resulteert dat een heel huis te maken kan krijgen met schade door vocht. Dit zijn trouwens niet de enige problemen. Het beton kan ook nog eens beginnen te rotten en het stucwerk zelfs loslaten.

Het probleem zelf verhelpen

Het is niet altijd nodig om een vochtbestrijding specialist in te schakelen als u last heeft van optrekkend vocht. U kunt ook zelf heel veel doen om het te verhelpen. Met chemische middelen kunt u zelf optrekkend vocht uit uw woning wegnemen. Dit dan wel voornamelijk om uw muren goed weerbaar te maken tegen de aanslag van neerslag en vocht. Ligt het probleem dieper in de fundering, dan wordt zeer zeker aangeraden om een specialist in te huren.

Direct offertes aanvragen

Door vochtproblemen duurzaam te laten oplossen door een specialist zult u in de tijd geld uitsparen, omdat u meer schade aan uw woning voorkomt. Vraag vrijblijvend offertes aan bij verschillende bedrijven.Lees meer:
> Optrekkend vocht
> Doorslaand vocht
> Condensatievocht in huis
> Vocht in muren
> Vochtplekken in huis
> Luchtvochtigheid in huis
> Schimmel in huis
> Lekkage
> Water in de kruipruimte
> Water in de kelder